Zo maak je je woning rollatorgeschikt


Je wilt natuurlijk zo lang als mogelijk je vrijheid behouden. Zelfstandig wonen is daarin een hele belangrijke factor. Zelfs wanneer je slechter ter been raakt is dit het geval. Je koopt dan bijvoorbeeld een driewiel rollator ter ondersteuning bij het wandelen en zorgt ervoor dat je in en om het huis nog zoveel als mogelijk kunt blijven doen. Het is dan verstandig om een aantal kleine veranderingen in je woning aan te brengen. Zo weet je zeker dat het goedkomt en je zelfstandig kunt blijven wonen.

Een stabiele rollator
Het belangrijkste is dat je de juiste rollator in huis haalt. Daarom is het altijd goed om je eens wat meer te verdiepen in de merken en de modellen. Je leert dan al snel wat goed geschikt is voor jou als persoon en de woning waarin je wilt wonen. Een goed voorbeeld kan de Topro Troja zijn. Al is het natuurlijk altijd weer verschillend afhankelijk van de kenmerken waaraan de rollator moet voldoen. De beste modellen zijn die waarbij professionals betrokken zijn voor de ontwikkeling ervan, zoals bij dit model het geval is.

Aanpassingen in huis
Is het gemakkelijk om aanpassingen te maken in huis? Dat maakt het iets gemakkelijker om er heerlijk te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van de drempels. Ook het verbreden van de deuren zou goed kunnen helpen. Dit soort zaken zijn niet altijd even gemakkelijk, maar als het even kan, kan het wel heel veel helpen om zelfstandig te kunnen blijven. Dit is natuurlijk vooral een zaak die je door een aannemer moet laten doen. Sommige timmermannen zijn gespecialiseerd in het geschikt maken van een woning.

Gelijkvloers
Wanneer je dan toch een rollator nodig hebt, dan is het gemakkelijk als je zo veel als mogelijk gelijkvloers kunt blijven leven. Desnoods laat je een ruimte aan het huis bouwen, indien mogelijk. Daar kan je dan bijvoorbeeld een slaapkamer van maken. Zo kan je in huis blijven wonen, maar heb je geen noodzaak meer om de trappen te bestijgen. Dit maakt het gemakkelijker om met een rollator in huis te blijven zitten. Onderzoek deze mogelijkheden dus altijd wanneer het zover is.