Zo verminder je je energieverbruik!

Het is misschien wel de meest bekende krantenkop; de opwarming van de aarde. Dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk tegengaan, gelukkig kunnen we met zijn alle iets hieraan bijdragen. Maar hoe? En wat heeft precies impact op de opwarming van de aarde?

De voordelen van led verlichting

Veel wordt al gedaan voor ons, huizen die voorzien worden van goede isolatie waardoor de verwarming minder uren aan hoeft te staan, door middel van waterpompen of zonnepanelen wordt er natuurlijke energie opgewekt. Hierdoor draag jij je steentje bij, nadeel is alleen wel dat het veel geld kost om dit aan te schaffen. Op zoek naar een manier die minder geld en tijd kost? Pak eventjes vijf minuten de tijd om te kijken welke soort lampen dat je gebruikt. Een gloei- of halogeenlamp stoot namelijk maar tien procent licht af wat betekent dat 90 (!) procent warmte is. Hierdoor bespaar je nauwelijks tot geen energie. Alternatief? Kies voor led lampen, deze lamp gebruikt namelijk 90% van de energie wat de lamp veel zuiniger maakt. Lees snel verder en ontdek meer.

Hoe werkt led verlichting precies?

Een eenvoudige manier om iets goeds te doen voor het milieu is dus overstappen op led tl- verlichting. De lampen die je het beste kunt vervangen zijn de gloei- en halogeenlampen omdat deze het meeste onnodige warmte afgeven. Led verlichting kost wel iets meer dan andere lampen, maar dit betaalt zichzelf uiteindelijk terug doordat je energierekening lager wordt. Ook hoef je minder vaak op pad om een nieuwe lamp te kopen.

Draai de kraan dicht!

Een lekkere lange douche is natuurlijk heerlijk. Maar dit kost uiteindelijk zoveel. Niet alleen je energierekening gaat omhoog, maar ook het waterverspilling van de wereld. Daarom is het een aanrader om goed te letten op hoe lang je onder de douche staat. Een idee is door bijvoorbeeld een speciale douche zandloper te kopen. Zo sta je niet onnodig lang onder de douche.

Dit waren de tips om te besparen en de wereld een beetje beter te maken. Bedankt voor het lezen!