Goede tips bij het ophangen van gordijnen

Het ophangen van je eigen gordijnen is een klusje dat goed zelf te doen is. Het is niet moeilijk, maar dient wel goed gedaan te worden met precisie. Daarom behandelen we in deze blog wat handige tips & tricks om het meeste te halen uit je gordijnen.

  1. Strijk je gordijn voordat je het ophangt

Misschien niet iets waar je zelf gelijk aan zou denken, maar het strijken van je gordijnen zorgt ervoor dat ze extra lang mooi blijven, en ze daarmee minder snel toe zijn aan vervanging. Op het gordijn vind je meestal aan de achterkant een was- en strijkvoorschrift. Mocht je ook het gordijn nog willen wassen is het belangrijk om hierop na te kijken of de gordijnhaken eruit gehaald moeten worden.

  1. Kies de juiste stijl gordijnen

Gordijnen en andere soorten raamdecoratie, zijn vrij groot en goed zichtbaar in de kamer. Om deze reden is het altijd verstandig om een gordijn te kiezen dat past in de stijl van je huis. Over het algemeen straalt een effen gordijn rust uit en is het van tijdloos design. Doe je liever gek en wil je iets bijzonders doen met je interieur kun je ook een gordijn kiezen met bijzondere patronen.

  1. houdt rekening met lengteverschil van je gordijnrails

Bij het kopen van gordijnrails staat op de verpakking vermeld wat de lengte is van de rails. Het is volkomen normaal om ervan uit te gaan dat dit klopt, maar toch is het mogelijk dat dit afwijkt. Het kan zijn dat je gordijnrails een paar mm tot cm korter is dan vermeld. Calculeer dit dus in!

  1. Een juist gordijn voor je dakraam

Mocht je een gordijn nodig hebben voor je dakraam, dan is er veel keuze uit verschillende soorten gordijnen. Zo zijn er gordijnen tegen hitte, muggen en gordijnen voor verduistering. VELUX gordijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Bij deze grote fabrikant heb je veel keuze uit verschillende gordijnen voor je dakraam.

  1. Gordijnen bij de verwarming

De kans zit er best in dat de ramen waar je een gordijn voor nodig hebt bij de verwarming zijn. Let hierbij goed op dat je gordijnen haalt met een dunne stof (ook wel in-between stof genoemd). Door de dunne stof raak je de warmte niet kwijt in de kamer en kun je besparen op je rekening.